5 Aralık 2013 Perşembe

Dava Adamı olmak

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu hapse girmeyi göze alarak 2004 tarihli Fetullah Gülen ve hareketini takip ve tasfiye amaçlı MGK kararlarını açıkladı ve benim gözümde dava adamı olduğunu kanıtladı. Kolay değildir; anılan kararı gazetede yayınlamak alenen suçtur ve beğenelim beğenmeyelim, Baransu ve gazete yetkilileri hakkında ceza davası açılacaktır. Takdir ediyorum.

Lâkin, herkesin atladığı ya da özenle gözden kaçırdığı bir gerçek daha var. İlgili kararda imzası bulunan general ve amiraller Hilmi Özkök, Aytaç Yalman, Özden Örnek, İbrahim Fırtına ve Şener Eruygur'a  bir sorum olacak:

Silah arkadaşlarınız ve emrinizdeki askerlerden bazıları F tipi örgüte karşı mücadele etmekten yargılandılar veya yargılanıyorlar. Bu MGK kararını açıklayıp, sanık askerlerinizin yapmış oldukları eylemlerin yasal temeli bulunduğunu söyleyebilir, muhtemelen onları kurtarabilirdiniz.

Kuşkusuz, Baransu yerine sizlere dava açılırdı ya, sessiz kalıp sustuğunuza değdi mi? Aynı üniformayı giydiğiniz, aynı karavanadan yediğiniz, gerekirse siz emrettiğiniz için ölmeye hazır o insanlar için neden konuşmadınız? "Onlar yasal emirleri uyguladılar, işte bu da belgesi," niye demediniz?

Neyi yıktığınızın farkında mısınız? Bu dava adamlığından daha önemli çünkü. Siz Türk ordusunun belini kırdınız, astın üste olan güvenini, inancını yok ettiniz. O kararı hikâyeden yok sayan hükümet kadar bile olamadınız, o gizlilik ilkesini yok sayamadınız.

Sizler milli orduyu yok ettiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder