10 Ağustos 2013 Cumartesi

Tayyip Evrenin Merkezi midir

kevin bacon
Civanmert ve eşsiz Başbakan'ın uzmanı olduğu alanların sayısının, ortalama insanın başındaki saç sayısından fazla olduğu herkesin bildiği gibi tartışılmaz bir gerçek. Bu kadarla yetinse belki sorun olmayacaktı, lakin kendisini herşeyin merkezine yerleştirmesi (çevre mi, en iyi çevreci, plan mı, en iyi planlamacı, Filistin'e çıkan yollar O'na çıkıyor, vb) bu yazıya yol açtı. Maalesef, evrenin merkezi Kevin Bacon ve onu oradan uzaklaştırmak RTE için bile olanaksız.

Herşey Kevin Bacon'un çıktığı bir TV programında Hollywood'da çalışmadığı insanın kalmadığını söylemesiyle başladı. Showu izleyen üç üniversiteli kafadar "Kevin Bacon'a kaç adım uzaktasınız" isimli bir oyun icat etti ve toplam adım sayısının altı olduğunu ispatladı. Bir kısım çapulcu internette "Kevin Bacon evrenin merkezidir" adlı bir grup kurdu. Bir başkası bütün IMDB veri tabanını tarayıp aradığınız sanatçının Bacon sayısını (Kevin'in Bacon sayısı 0, onunla aynı filmde oynayanların 1, onunla çalışmış olanlarla oynayanların sayısı 2, vs) hesaplayan bir bilgisayar programı yaptı. Herkes arı gibi çalışır da Google durur mu? O da arama sorgunuza "Bacon number" + sanatçının adı yazdığınızda hemen size Bacon sayısını vermeye başladı. Konu dallanıp budaklanmaya devam etti ve Erdös (ünlü matematikçi) sayısı da işin içine girdi ve Erdös-Bacon sayısı doğdu. Önceleri kendisiyle alay edildiğini düşünen Kevin Bacon bile kısa bir süre sonra bu kervana katıldı ve 6 Adım vakfını (ing) kurdu. Sonuçta Kevin Bacon'a altı adım (ing) bir internet fenomeni (mem) haline geldi ve sanatçıyı tartışılmaz şekilde evrenin merkezine oturttu.

Peki Tayyip ne yapabilir? Bacon'u tahtından indirmesi neredeyse imkansız. Tavsiyem öncelikle bir film çevirmesi (bu şart) ve ardından Bacon'u Ergenekon tertibine bir şekilde dahil edip Silivrilerde süründürmesi. Aksi takdirde evrenin merkezi kesinkes Kevin Bacon'dur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder