27 Ekim 2013 Pazar

Evde Kendi Zombinizi Yapın

poster, yasayan olulerin gunu
Evinizde bulunan alelade okyanus yaratıklarıyla kendi zombinizi yapmanız pekala mümkün. Öncelikle gerekenler (tıpkı yemek tarifi gibi):

Vudu usulü Zombi
  • 1 adet gıcık olduğunuz ölümlü düşman
  • 1 adet kirpi balığı ciğeri
  • eldiven, badana fırçası
  • kolay açılabilen bir tabut

Kirpi balığını alın. Eldivenleri kullanarak ciğerini çıkartın. Badana fırçasını ciğere batırdıktan sonra bol bol, ferah ferah, hiç çekinmeden düşmanınızın her yerine sürün. Bir kaç dakika dinlenmeye bırakın (salamuraya yatırın). Kısmi felç olmuş düşmanı tabuta yerleştirin ve gömün (çok derin olmasın). Yaklaşık 12-48 saat içinde zombileşmiş hasmınız toprak üstüne çıkacaktır. Çıkmadıysa cesaretiniz kırılmasın; yalnız bir dahaki sefere daha az ciğer sürün (aşırı doz, bazen olur).

Bu tarifteki sihirli madde tabii ki tetrodotoksin (bilenler için TTX). Zehrin adı, varlığı ilk defa onlarda keşfedilen tetraodontiformes familyasındaki (kirpi balığı ve akrabaları) balıklardan geliyor. Aslan balığı, çeşitli ahtapot türleri ve bazı sevimli bataklık sakinlerinde de bu zehir mevcut. Suşi severlerin bazen maruz kaldığı Fugu zehirlenmesinin müsebbibi de bu madde olmakta. Neyse konumuza dönelim.

Düşmanınız tabutun içinde olgunlaşırken yeterince hava soluyamayacağı için, beyni biraz oksijensiz kalacak ve kalıcı hasar beklemeniz normal. Bu yüzden, çok karmaşık olmayan ayakişleri dışında bir şeyler beklememelisiniz. Korku filmlerinden aşina olduğumuz teninin solgunluğu, ağzından akan salyalar ve homurdanmasının sebebi bu.

boru ciceği sihirbaz otu
 Ciğerden az mı sürdünüz? No problem! Ona her sabah bir fincan boru çiçeği (tatula ve şeytan elması da denir; datura stramonium, lat.) çayı içirerek sürekli halusinasyon halinde tutmanız mümkün. Daturanın tüm türleri kızılderililerin ergenlik ve diğer tören ve ritüellerinde yüzyıllardır kullanılmış ve onları taklit etmeye çalışan Batılılar sıklıkla zehirlenmişlerdir. Güneybatı Amerika çöllerinde yetişen ve patates familyasından olan bu ölümcül nadide bitki, solunum güçlüğü, deniz tutması ve taşikardi tedavisinde kullanılan atropin, hiyosiyamin, skopolamin gibi cevherler içerir. Bu şekilde zombiciğiniz her daim uçuşta olacaktır.

Hepsi bu kadar! Bu kolay adımları izleyerek arka bahçenizi ölüp de ölmemiş bir güruhla donatabilirsiniz. Lütfen ama lütfen, bunu yalnız hak eden insanlara yapın.

The Oyster's Garter (ing.), birazcık kısaltılmış haliyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder