7 Haziran 2014 Cumartesi

Darwin Uyarmıştı Zaten

guvenle buyu turkiye

Cahil hoyrattır; su, ağaç, toprak, vb onun için içi boş sözcüklerdir, bir anlam ifade etmez. Şizofrenik cehaletin hüküm sürdüğü bu diyarda, Soma'da yüzlerce madencinin öldüğü gün Çalışma Bakanlığı'nın "Güvenle Büyü Türkiye" spotu yayınlanır ve kask takmanın önemi vurgulanır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın benzer bir spotundan sonra dışarıda salata yemeyi bırakmıştım. Bu günlerde, tavukçulukta ne kadar ileri gittiğimiz anlatılıyor. Yani, bundan sonra tavuk da yemeyeceğim: piliç yetiştirmede demokrasimizin yarısı kadar ileriysek bütün tavuklar insan sağlığına zararlıdır.

Keza, aynı bakanlığın toprağı korumakla ilgili tvlerde yaynlanan görselleri, katledilen ormanları, sel altındaki köyleri, su basan şehirleri gördükçe daha bir inandırıcı oluyor.

Üniversitelerimiz de göz kamaştırıyor. Akademik çarkıfelekle atanan intihal ustalarının makalelerini yayımlamak için uluslararası saygın bilim dergileri birbirinin peşisıra kuyrukta. Profesörler doçentleri, asistanlar dekanları öldürüyor.

Yüzlerce çalışanı kovulduktan sonra veteriner müdürler tarafından idare edilen TÜBİTAK, büyük yolsuzluk ses kayıtları için montajdır demiş. Neymiş? Kayıtlar montaj, yani gerçekmiş. Zamanında Darwin uyarmıştı zaten!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder